radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniTatvina gotovine
Včeraj, 23. januarja popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino na Goriškem na škodo državljana Kitajske. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v nedeljo, 21. januarja, v eni od igralnic na Goriškem na neznani način iz jakne oškodovanca odtujil večjo vsoto gotovine in kasneje kraj zapustil ter odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Danes, 24. januarja v dopoldanskem času, so policisti v Novi Gorici 34–letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto z rastlinskimi delci zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Policisti so omenjeni predmet poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometna nesreča I. kategorije blizu Dornberka zaradi neprilagojene hitrosti
Včeraj 23. januarja ob 19.40, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti Dornberk – Branik in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 68–letni voznik avtomobila peljal iz Branika. V levem ovinku pred naseljem Dornberk pa ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na levo stran vozišča, kjer je trčil v brežino, od tam pa je njegovo vozilo odbilo in prevrnilo na streho. Voznik ni bil poškodovan. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem
Včeraj, 23. januarja nekaj minut pred 19. uro, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirišču večje trgovine v Rožni Dolini pri Novi Gorici, kjer je neznani voznik poškodoval zadnji odbijač drugega osebnega vozila. Ko bodo novogoriški policisti izsledili povzročitelja prometne nesreče, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Prav tako so policiste PP Nova Gorica včeraj, 23. januarja ob 21.22, obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na cestni relaciji Deskle – Plave. Po prvih zbranih podatkih je 34–letni voznik avtomobila vozil iz Deskel proti naselju Plave, ko ga je z veliko hitrostjo dohitel drugi voznik osebnega vozila, koprskih registrskih številk. Zaenkrat še neznani voznik ga je prehitel in sunkovito zavrl, prej omenjeni 34-letni voznik se je skušal izogniti in preprečiti trčenje z drugim vozilom, vendar mu to ni uspelo. Po trčenju med vozili je nastala materialna škoda, drugi voznik (koprskih registrskih številk) pa je po trčenju s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu prometne nesreče nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bodo novogoriški policisti povzročitelja prometne nesreče izsledili, bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Na območju Šempasa se je med delom huje poškodoval domačin
Včeraj, 23. januarja v popoldanskem času, se je na eni od parcel na območju Šempasa med delom oz. obrezovanjem drevja poškodoval občan. Slednjemu je med sestopanjem na aluminijasti lestvi spodrsnilo in je padel po tleh. Pri tem se je predvidoma huje poškodoval (poškodba kolka). Policisti PP Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
Povoženje divjadi

Povoženje divjadi
Včeraj, 23. januarja ob 17.06, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo med Knežo in Klavžami (občina Tolmin) povozil jelena. Po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Tolmin odstopili od kraja prometne nesreče.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran