radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Brežiški policisti so bili okoli 14.30 obveščeni o trčenju dveh vozil pri naselju Bizeljsko. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola, so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Novomeški policisti prijeli tatu
Nekaj po 13.30 smo bili obveščeni, da naj bi neznanec v eni izmed cerkva v Novem mestu iz škatle za prispevke odtujil denar in pobegnil. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, zbrali so obvestila in pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev tatu. 57-letnega osumljenca so izsledili in prijeli na območju Novega trga. Zasegli so mu ukraden denar in ga vrnili oškodovancu. Zoper 57-letnika, ki so ga že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Med hišno preiskavo zasegli heroin, konopljo in pirotehniko
Policisti PP Črnomelj so zaradi suma posesti prepovedanih drog pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 18-letnega osumljenca iz Črnomlja. Med hišno preiskavo so našli in zasegli več zavojčkov s praškasto snovjo, za katero sumijo, da gre za heroin, več zavojev posušenih rastlinskih delcev konoplje, pripomočke, ki jih je osumljenec uporabljal za tehtanje in mletje prepovedane droge, 96 prepovedanih pirotehničnih izdelkov, mobilni telefon in več bankovcev. Zasežene predmete so poslali v pregled in analizo, zoper 18-letnega osumljenca pa bodo na podlagi ugotovitev podali kazensko ovadbo oziroma uvedli postopke o prekršku zaradi kršitev Zakona o

zaseg droge crnomelj 1

zaseg droge crnomelj 2

zaseg droge crnomelj 3

(Foto: PP Črnomelj)

Vlomi in tatvine
Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je med 23. 1. in 24. 1. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dva akumulatorja in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

V noči na 25. 1. je v Malem Orehku pri Stopičah nekdo vlomil v zidanico in odtujil motokultivator, črpalko in kovček z orodjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.650 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Rakovec, Jesenice, Kapele) izsledili in prijeli 41 državljanov Sirije, 25 državljanov Maroka, šest državljanov Afganistana, šest državljanov Turčije, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Nepala. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Vinica) so prijeli devet državljanov Sirije in šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran