radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 547 klicev, 169 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil tehnične predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Škofljici je bilo vlomljeno v objekt, od koder je neznani storilec odtujil denar, mobilni telefon in druge predmete. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode.

Grožnje na eni izmed ljubljanskih izobraževalnih ustanov
V tem tednu smo obveščeni o sumu groženj v okolju ene izmed izobraževalnih ustanov na območju Ljubljane. Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali dokler bo to potrebno. Hkrati so policisti zavarovali dokaze in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Drugih informacij o postopku, ki še poteka vam zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov ne moremo nuditi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na splošno pojasnjujemo, da se policisti odzovemo na vsak tovrstni primer in ob prijavi ali zaznavi groženj nemudoma izvedemo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverimo vse okoliščine in ukrepamo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščamo pristojne službe. Hkrati pozivamo vse, ki imajo kakršne koli informacije o kakršnem koli pojava nasilja ali groženj ali drugih kaznivih ravnanjih da tem takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližji policijsko postajo, lahko tudi anonimno na št. 080 1200. Poziv o prijavi suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence, kot tudi vse ostale, ki imajo o tem kakršne koli informacije.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti na Brezovici, ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 3 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:
Ljubljanski policisti včeraj po dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi, po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, na območju centra Ljubljane, opravili hišno preiskavo pri 25 in 24 letnima osumljencema, državljanoma Alžirije. Pri tem je bilo najdeno in zaseženo okoli 30 vrečk s prepovedano drogo konoplja rastlina, pripravljeno za nadaljnjo preprodajo (skupno okli 50 g), manjša količina druge prepovedane droge (kokain, MDMA) in psihoaktivnih zdravil ter preko 4.500 eur gotovine. Osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta predvidoma danes privedena k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zaseg droge ljubljana

zaseg denarja ljubljana

Prometna varnost
Včeraj so Domžalski in ljubljanski policisti na območju Domžal pri nadzoru prevoza otrok ustavili avtobus za prevoz otrok, kjer so bili pri vozilu odkrite hujše nepravilnosti glede tehnične brezhibnosti vozila. Vozilo je imelo močno izrabljene pnevmatike in poškodovano vetrobransko steklo. Vozilo je bilo izločeno iz prometa, zoper voznika kot tudi prevozniško podjetje pa policisti vodijo nadaljnji postopek o prekršku.

avtobus 1

avtobus 2

avtobus 3

Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci. Po številu smrtnih žrtev so še posebno ogroženi takrat, kadar se vozijo kot potniki v motornih vozilih. Vozila za prevoz skupin otrok, denimo v šolo in iz nje, na šolske izlete, ekskurzije, treninge in drugo, morajo zato izpolnjevati več posebnih pogojev. Stroga pravila veljajo tudi za voznike, ki prevažajo skupine otrok oziroma upravljajo vozila za njihov prevoz. Zaradi tega policija temu posveča veliko pozornosti in tudi opravlja pogoste nadzore nad prevozniki skupin otrok. Predvsem se preverja psihofizično stanje voznikov, ter spoštovanje vseh predpisov s področja prevozov otrok. Vozilo, s katerim se vozi skupina otrok mora biti tehnično brezhibno in urejeno, kar mora biti skrb prevoznika in voznika, otroci pa morajo med vožnjo sedeti vsak na svojem sedežu, za kar skrbijo t. i. pedagoški spremljevalci (učitelji, vzgojitelji, trenerji in drugi.), ki jih spremljajo.

Več o tem na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/prevozi-skupin-otrok-v-cestnem-prometu

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran