radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije v Volčji Dragi udeleženi dve osebni vozili
Danes, 25. januarja ob 5.33, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Volčji Dragi, pri odcepu za Bukovico z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju ugotovljeno, da je 32-letna voznica avtomobila (povzročiteljica) vozila iz Prvačine proti Šempetru pri Gorici. V neposredni bližini ene od stanovanjskih hiš v Volčji Dragi je v križišču prehitevala neznano vozilo in pri tem s prednjim delom avtomobila trčila v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 53–letni voznik. Slednji se je želel vključiti na prednostno cesto v smeri naselja Prvačina. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (prepoved prehitevanja, kršitev določil prvega odstavka 52. člena ZPrCP).

Ajdovski policisti obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 24. januarja v večernih urah, so policisti v Ajdovščini na predpisan način (z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom – sireno) ustavljali voznika osebnega avtomobila. Omenjeni voznik ni upošteval znakov policistov in je z vožnjo nadaljeval, vendar je bil kmalu izsleden na območju Ajdovščine. Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je zoper voznika izrečen veljaven ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja (po 113.a členu ZP-1). Ajdovski policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodba parkiranega vozila
Včeraj, 24. januarja pozno popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru v Kromberku pri Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 54-letni voznik osebnega vozila okoli 16. ure parkiral na parkirišču pred poslovnim objektom in ko se je po dobrih dveh urah vrnil do svojega vozila je ugotovil, da mu je neznani voznik neznanega vozila poškodoval njegov avtomobil (poškodba zadnjega desnega odbijača in blatnika). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 24. januarja ob 16.40, v Novi Gorici 42–letnemu moškemu v postopku zasegli PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi delci. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so mu policisti omenjeno vrečko z rastlinskimi delci zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policist PPIU Nova Gorica zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Kršitev javnega reda in miru na Goriškem
Včeraj, 24. januarja v zgodnjih večerih urah, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer sta se najprej verbalno in nato fizično sprla dva gosta lokala. Eden od udeležencev je med sporom padel po tleh in je bil kasneje s strani reševalcev NMP ZD Nova Gorica odpeljan na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti Policijske postaje Nova Gorica bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper oba udeleženca spora uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev tretjega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran