radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 158 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 43:

  • trije s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu in dva o tatvini;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • eden s področja mejnih zadev in tujcev;
  • šest o dogodkih, od tega eden o delovni nesreči, eden o požaru in o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 20. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je nasilno vstopil skozi balkonska vrata v notranjost in si prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 10. uro obveščeni o tatvini rotacijske glave z delovnega stroja na enem izmed gradbišč. Podjetje je s tem dejanjem oškodovano za okoli 10.000 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Tržiški policisti so imeli danes nekaj pred 4. uro, na območju Ljubelja, v postopku voznika državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v avtomobilu nemških registrskih oznak prevažal šest tujcev, državljanov Sirije in jih peljal proti Avstriji. Državljanu Sirije je bila odvzeta prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Tujci so bili vrnjeni v azilni dom.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli včeraj okoli 17.50 na območju Kranja, v postopku 39-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

alkotest 0 78

Gorenjski policisti so do 24. januarja letošnjega leta obravnavali 104 (113) prometne nesreče, v katerih je bilo 7 (23) oseb lahko telesno poškodovanih. Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je bil premik z vozilom, sledi mu neprilagojena hitrost. Tujci so bili udeleženi v 23 (22) prometnih nesrečah in jih 16 (14) povzročili. Največ prometnih nesreč se je zgodilo ob petkih, v časovnem obdobju med 5. in 15. uro. Policisti so obravnavali 1.630 (1.385) kršitev prometnih pravil. Voznikom so odredili 901 (488) preizkus alkoholiziranosti, od tega jih je bilo 43 (41) pozitivnih, 2 (3) sta preizkus odklonila. Pozitivnih hitrih testov na prepovedano drogo je bilo 7 (12). Zasegli so 7 (21) motornih vozil. Številke v oklepaju so za enako obdobje lani.

Ceste:
Cesta Preddvor-Sp. Jezersko-Jezerski vrh je zaradi podora kamenja, od Kokre proti Jezerskemu,️ zaprta za ves promet. Obvoz je možen čez prelaz Ljubelj. Upoštevajte prometno signalizacijo in navodila pristojnih služb. O ponovnem odprtju ceste spremljajte informacije na https://www.promet.si/sl.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran