radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije na šempetrski obvoznici udeležen mlajši voznik avtomobila
Včeraj, 25. januarja ob 21.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na šempetrski obvoznici (občina Šempeter–Vrtojba) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 20–letni voznik avtomobila med vožnjo iz Rožne Doline proti Bazari zaradi neprimerne hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal z vozišča. V prometni nesreči mlajši voznik ni bil poškodovan, zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) mu je bil izdan plačilni nalog. Pomoč na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Na Goriškem vlomili v hišo in kradli zlatnino in gotovino
Včeraj, 25. januarja ob 14.32, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Ozeljan (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 14. in 17. januarjem 2024 pristopil do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi vrata shrambe in vstopil v notranjost objekta. Storilec je pregledal in v notranjosti našel nekaj kosov zlatnine in manjšo vsoto gotovine. Po dejanju je storilec stanovanjsko hišo zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Tudi ta primer vloma v hišo Policija še preiskuje.

Obravnavana primera s področja prepovedanih drog
Policisti Postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 25. januarja v dopoldanskem času, v Novi Gorici 29–letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto s posušenimi zelenimi rastlinskimi delci. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so mu policisti ročno zvito cigareto z rastlinskimi delci zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti PPIU Nova Gorica zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti PPIU Nova Gorica včeraj, 25. januarja dopoldne, v Novi Gorici starejšemu mladoletniku zasegli zelene posušene rastlinske delce zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Tudi omenjene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega mlajšega moškega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru v okolici Nove Gorice
Včeraj, 25. januarja v popoldanskem času, so policisti v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru med sosedi. Novogoriški policisti bodo enemu od sosedova oz. kršitelju izdali plačilni nalog zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Poskus vloma
Včeraj, 25. januarja v popoldanskem času, so policisti v Novi Gorici obravnavali poskus vloma v prostore objekta v Delpinovi ulici v Novi Gorici. Neznani storilec je skušal vlomiti oz. odpreti vrata bodočega gostinskega objekta, vendar mu to ni uspelo. Storilec je nato kraj zapustil, nastalo je za približno 1.500 evrov posredne materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Povoženje divjadi
Danes, 26. januarja ob 9.34, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo na območju Cola (občina Ajdovščina) povozil srno, ki je nenadoma pritekla pred vozilo. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran