radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 82 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 48:

  • štirje s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma;
  • 12 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • devet o dogodkih, od tega eden o gorski nesreči, o požaru, o nesreči na smučišču in dva o povoženi divjadi.

policija splosniPoskus vloma:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20.30 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je želel v notranjost hiše nasilno vstopiti skozi okno, kar mu ni uspelo in je kraj zapustil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 19. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Dolenja vas-Bukovica. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 21-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku zapeljal z vozišča in se z avtomobilom prevrnil na streho. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 26. januarja 2024 in ga je storil državljan Sirije istega dne v jutranjih urah na območju Ljubelja, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Požar:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 16.45 obveščeni o požaru avtomobila na gorenjski avtocesti, na območju Radovljice v smeri Karavank. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je voznik pravočasno ustavil na odstavnem pasu in zapustil avtomobil. Električni avtomobil je zgorel v celoti. Požar so pogasili gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Gore:
Tržiški policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o 43-letni pohodnici, ki se je na poti s Kriške gore telesno poškodovala. Na kraju so ji pomoč nudili reševalci GRS Tržič. S helikopterjem Slovenske policije je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Smučišče:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o padcu otroka, ki je deskal na smučišču Krvavec. Bil je telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo osebje na smučišču in dežurna helikopterska ekipa z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Policist smučar blejske policijske postaje je v soboto, 27. 1. 2024 nekaj čez 15. uro, med opravljanjem nalog na smučišču Vogel, imel v postopku 33-letnega smučarja, državljana Estonije, ki je smučal pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Dovoljena stopnja alkohola je 0,24 mg/l. Smučarju je bilo nadaljnje smučanje prepovedano in odvzeta smučarska vozovnica za ta dan. Policisti so o tem obvestili tudi upravljavca smučišča. Smučarju je bil izdan plačilni nalog v znesku 400 evrov, po 6. točki 3. odstavka 47. člena Zakona o varnosti na smučišču (ZVSmuč-1). Globo je plačal na kraju v polovičnem znesku 200 evrov.

smucar alkotest 0 67

Preventiva: Naj bo smučanje užitek. Pomembno je, da ste med smučanjem odgovorni do sebe in drugih. Da prilagodite hitrost in način smučanja svojim izkušnjam, snežni podlagi, vremenskim razmeram, zasedenosti smučišča in upoštevate 10 FIS pravil. Svetujemo, da se vzdržite uživanju alkohola saj negativno vpliva na zaznavanje, koordinacijo, reakcijski čas in sposobnost presoje, kar povečuje tveganje za nesrečo na smučišču.

Več nasvetov na spletni strani policije:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/varnost-na-snegu/le-varna-smuka-je-uzitek-nasveti-policije-za-vecjo-varnost-na-smuciscu

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran