radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so preteklem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 350 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 prometni nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma v hišo, 10 tatvin, 7 poškodovanj tuje stvari ter 2 kaznivi dejanji ponarejanja denarja in po 1 kaznivo dejanje grožnje in lahke telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 18 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v preteklem vikendu obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 26. 1. 2024
V enem od stanovanj v Kopru je 47-letni moški ob prihodu domov pričel groziti in žaliti mamo. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 6/4 ZJRM-1.

Ob 11.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Valeti z udeležbo štirih osebnih avtomobilov. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni Izolan, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred krožiščem stoječi osebni avtomobil, katerega ga je nato odbilo še v druga dva osebna avtomobila. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju pa so policisti izrekli globo po 45/10 ZPrCP v znesku 300 evrov in 3 kazenske točke.

V Luciji je nekdo z ostrim predmetom poškodoval parkiran osebni avtomobil in s tem lastnika oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V okolici Pirana je do dvorišča stanovanjske hiše, na katerem je bila 84-letna ženska, pristopil neznan moški. S pretvezo, da je delavec, ki mora nekaj popraviti, je želel vstopiti v hišo. Pri tem mu je ženska odvrnila, da pri njej vse deluje kot mora in da ni potrebno ničesar menjati, nakar je odšel s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V eni od trgovin v Kopru je neznanec vnovčil ponarejen bankovec apoenske vrednosti 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V Izoli sta se zaradi izsiljevanja prednosti sprla dva voznika osebnih avtomobilov, in sicer 24-letni Izolan in 19-letni Koprčan. Med prepirom je Koprčan v zatilje udaril Izolana in ga odrinil tako, da je ta padel in se lažje poškodoval. Zoper Koprčana sledi kazenska ovadba.

V okolici Kopra je nekdo s kamnom poškodoval okno na stanovanjski hiši. Sledi kazenska ovadba.

V Luciji so policisti ustavili 15-letnega voznika skuterja. Ker ni posedoval vozniškega dovoljenja, so mu skuter zasegli. Sledi obdilžilni predlog.

Sobota, 27. 1. 2024
Ob 1.31 je dežurni OKC PU Koper prejel več klicev, da neznani moški hodi po sredini hitre ceste v Kopru. Policisti so na hitri cesti izsledili 42-letnega Pirančana, ki pa ukazov policistov, naj se iz hitre ceste umakne, ni želel upoštevati. Policiste je tudi žalil in se do njih nedostojno vedel. Za vse kršitve so mu izdali plačilni nalog.

Policisti so na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku privedli 21-letno državljanko Ukrajine, ki so jo prijeli na avtocesti pri izvozu za Postojno 25. 1. 2023, ko je v osebnem avtomobilu ukrajinskih registrskih oznak prevažala 6 nezakonitih migrantov, sicer državljanov Turčije. Zoper voznico je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Ob 10.01 uri smo prejeli obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Kopra. Istočasno smo prejeli obvestilo o vlomu še v sosednjo stanovanjsko hišo. Kaj je bilo odtujeno iz prve ni bilo možno ugotoviti, saj je lastnik odsoten, iz druge stanovanjske hiše pa je neznanec odnesel zlatnino in dva kosa orožja, pištolo in puško, s čemer je lastnika oškodoval za 5.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v obeh primerih bo podana kazenska ovadba.

V neposredni bližini ene od trgovin v okolici Sežane je 42-letni moški sedel na eno od klopic in ob sebi odložil usnjeno torbico. V času njegove nepozornosti mu je neznanec odtujil torbico, v kateri je imel oškodovanec med ostalimi predmeti tudi 3.300 evrov gotovine. Sledi kazenska ovadba.

Na PP Koper se je zglasila oškodovanka in prijavila, da ji preko telefona grozi znanec, 35-letni moški iz okolice Kopra. Sledi kazenska ovadba.

Na Škofijah so neznanci preko noči odtujili parkiran moped Tomos Colibri 04, rdeče barve, z nameščeno registrsko tablico KPZE-59. Sledi kazenska ovadba.

Policisti so v okolici Kopra obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila samoudeležena 17-letna voznica skuterja. Slednja se je pri vožnji po klancu navzdol ustrašila vozila, ki je pred njo zavijalo, zato je naglo zavrla in pri tem izgubila oblast nad vozilom ter padla po vozišču. Pri tem je zadobila lahke telesne poškodbe. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so nas iz enega od bencinskih servisov v Kopru obvestili, da imajo težave z moškim, ki jih pijan nadleguje ter kraja ne želi zapustiti. Policisti so izsledili 35-letnega moškega ter mu izdali plačilni nalog po 6/1 ZJRM-1.

Ob 20.28 uri je bil dežurni OKC PU Koper obveščen o hujši prometni nesreči na območju Hrvatinov. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Tu je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno nasproti pripeljal 51-letni voznik. Slednji je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe, povzročitelj pa je bil lahko telesno poškodovan. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Nedelja, 28. 1. 2024
Ob 2.22 uri je bil dežurni OKC PU Koper obveščen o še eni hujši prometni nesreči, tokrat na območju Škofij. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 15-letni voznik mopeda, ki je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča, kjer sta se nato s 16-letnim sopotnikom prevrnila in poškodovala. Sopotnik je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe, povzročitelj pa ni utrpel poškodb. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Le nekoliko kasneje smo bili obveščeni še o eni prometni nesreči, tokrat v okolici Ilirske Bistrice. Z ogledom kraja so policisti ugotovili, da je bil v prometni nesreči samoudeležen osebni avtomobil, ki ga je vozil 33-letnik iz okolice Pivke. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je zapeljal izven vozišča in trčil v nabrežino. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,89 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

V noči s sobote na nedeljo je nekdo iz osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na enem od parkirišč v Kopru, odtujil registrsko tablico KPEF-170.

Iz rezervoarja tovornega vozila, ki je bilo parkirano na počivališču pri Postojni, so neznanci preko noči odtujili 500 litrov goriva. Sledi kazenska ovadba.

Ne enem od parkirišč v Kopru se je neznanec z ostrim predmetom znesel nad tam parkiranim osebnim avtomobilom, s čemer je lastnika oškodoval za 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V okolici Postojne so policisti obravnavali ugriz psa. V času, ko se je 25-letnica s svojim psom sprehajala, je do njiju pritekel neznan pes pasme pitbul in jo ugriznil v nogo. Utrpela je lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve lastnika napadalnega psa, nakar bodo izvedli ustrezen ukrep.

Policisti so v okolici Pirana ustavili voznika osebnega avtomobila, 80-letnega domačina, ki pa za vožnjo ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Izoli opazili voznika skuterja, ki se jim je skril. Pri pregledu okolice je patrulja našla zapuščen skuter znamke Kymco 125, italijanske registracije. Vozilo je beleženo kot ukradeno v Italiji. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V Kubedu je ponoči nekdo ukradel moped znamke Piaggio NRG, reg. št. KP RE43 (ključi in dokumenti so bili v vozilu), vreden 400 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran