radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniBlizu Kovka na Ajdovskem se je poškodovala pohodnica
Včeraj, 28. januarja ob 12.35, je bila Policija obveščena, da se je pri sestopu z območja imenovanem Sončnica, v bližini kraja Kovk (občina Ajdovščina) med hojo poškodovala 45-letna pohodnica (poškodba gležnja). Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina, ki so pohodnico oskrbeli na kraju in jo prenesli v dolino. Kasneje so poškodovanko prevzeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in jo prepeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PP Ajdovščina so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Vlomili v hišo in kradli zlatnino
Včeraj, 28. januarja ob 9.31, smo bili obveščeni o vlomu v eno od stanovanjskih hiš v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec prejšnjega dne oz. v soboto, 27. januarja 2024, vlomil vrata terase in nato pregledal notranje prostore hiše. Pri tem je storilec našel in si prilastil več kosov zlatega nakita. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo.

Neznanec na Goriškem vlomil v osebno vozilo
V soboto, 28. januarja v nočnem času, so policiste PP Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke v Novi Gorici (Kidričeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v nočnem času prišel do omenjenega parkiranega vozila in vlomil sovoznikova vrata ter iz notranjosti vozila odtujil torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg gotovine tudi osebne dokumente, bančne kartice ipd.). Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec kraj zapustil ter z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica primer vloma v vozilo še preiskujejo.

Vožnja pod vplivom alkohola
Danes, 29. januarja v nočnem času, so policisti na območju Dolge Poljane (občina Ajdovščina) ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Policisti so ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bila pod vplivom alkohola (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve vozili
Danes, 29. januarja okoli 6. ure zjutraj, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v prvem krožnem križišču iz smeri naselja Cesta proti Ajdovščini z udeležbo dveh osebnih vozil. Povzročitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja) izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran