radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 663 klicev, 179 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v specializirano trgovino, od koder je neznani storilec odtujil različno tehnično blago. Podjetje je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in denar in tehnično blago. Podjetje je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v objekt in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več baterijskega orodja. Povzročili so za okoli 800 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 10. ure se je na Bratislavski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi odvzema prednosti v križišču. Pri tem sta se oba udeležena voznika lažje telesno poškodovala. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča v kateri je umrl kolesar
Včeraj, okoli 16. ure se je v naselju Rakek, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 59-letni kolesar. Voznik električnega kolesa je vozil po cesti v naselju Rakek. Ko je pripeljal pred zavarovan prehod železniške proge čez vozišče, kjer so bile spuščene polzapornice, je izgubil oblast nad kolesom ter padel po vozišču in se pri tem tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran