radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 89 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 37:

  • osem s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu in o tatvini;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega dva o požaru.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20.30 obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil. Neznani storilec si je iz notranjosti prisvojil nahrbtnik z vsebino. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 10.30 obveščeni o tatvini več izdelkov v eni izmed trgovin na območju Kranja. Policisti so se klicu takoj odzvali in z intenzivnim zbiranjem obvestil in pregledu okolice izsledili obe osumljeni osebi. Prvi, 25-letni moški, je bil z avtomobilom izsleden v bližini. Drugi, 35-letni moški, pa peš v širši okolici. Ukradeni predmeti so jima bili zaseženi in bodo vrnjeni lastniku. V nadaljevanju postopka so policisti tudi ugotovili, da je 25-letni moški vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Policisti zanj za ta prekršek vodijo prekrškovni postopek in bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Za tatvino izdelkov policisti za oba storilca zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper premoženje. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. To je naše poslanstvo. In ravno prve hitre in natančne informacije so bile ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev.

Kadarkoli boste opazili ali zaznali karkoli nenavadnega ali postali žrtev kateregakoli kaznivega dejanja takoj pokličite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Tržiški policisti so včeraj okoli 11. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik izsilil prednost voznici, ki je pravilno pripeljala po prednostni cesti in z avtomobilom trčil v njen avtomobil. Voznica je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj pred 18. uro obveščeni o požaru avtomobila na območju Brezij. Po podatkih s katerimi razpolagamo je voznik zaradi težav z avtomobilom zapustil gorenjsko avtocesto na izvozu Brezje in kmalu zatem mu je avtomobil zagorel. Voznik je avtomobil pravočasno zapustil. Požar so začeli gasiti mimoidoči vozniki, dokončno pa so ga pogasili gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran