radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 202 klicev, od 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo, ki ga je vozil,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju,
  • 3 požari.

policija splosniObravnavani tujci
Na območju Gorišnice smo obravnavali 6 državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom, na območju Kungote pa še 5 državljanov Sirije, ki so ponovno podali namero po mednarodni zaščiti, in so bili prav tako odpeljani v azilni dom.

Odtujeno vozilo
Na območju Tabora je bil odtujen neregistriran osebni avtomobil Fiat Punto, svetlo rumene barve, letnik 2002, brez nameščenih registrskih tablic.

Kriminaliteta
Na območju Klopc obravnavamo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari - požar na dveh osebnih avtomobilih, ki sta zgorela v celoti, v skupni vrednosti je po nestrokovni oceni policistov nastala škoda v višini 6.000 eur. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Med 30. 12. in 2.1.2024 je bila na območju Maribora iz stanovanjske hiše odtujena zlatnina (med njimi tudi zlatnina na fotografiji) in gotovina, ter več ur višjega cenovnega razreda (Tag Hauer, mornarsko modre barve, z PVC pasi, z mornarsko modro številčnico, Rolex, zlate barve, s črno številčnico, s kovinskim pasom, Ceruti, temno modre barve, s kovinskim pasom, G-shock, bele barve, PVC pasom, Hoblot, črno notranjostjo in črnim PVC pasom, V 6, s črno notranjostjo in črnim PVC pasom, AP, s črnim PVC pasom in črno notranjostjo z vzorci rdeče in modre, Hublot, z belo notranjostjo in črnim PVC pasom, ura neznane znamke, s črno notranjostjo, obdana z kamenčki in črnim PVC pasom, HP, pozlačena, s črno notranjostjo in kovinskim pasom in HP, pozlačena, s belo notranjostjo, kovinskim pasom). S tem dejanjem je neznani storilec lastnike oškodoval za približno 120.000 eurov. Vse, ki bi imeli koristne informacije o odtujenih predmetih prosimo, da o tem obvestijo policiste na 113 ali anonimni telefon 080 1200.

ukradena zlatnina

ukradene ure

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran