radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 588 klicev, od tega 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzni tatvino, 10 tatvin, 3 vlome, goljufijo in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen gradbeni material in orodje. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Zbiljah je bilo vlomljeno v brunarico, od koder je bil odtujen sup. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder sta bila odtujena skiro in kolo. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Rop:
Včeraj, nekaj čez 18. uro smo bili obveščeni o ropu na bencinskem servisu na Zaloški cesti v Ljubljani. Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznanec vstopil v poslovalnico in tam odrinil prodajalko, ter iz blagajne odtujil gotovino, nato pa s kraja zbežal.

Opis:

  • moški visok med 180 in 190 cm, močnejše postave, oblečen je bil v modro jakno in modre jeans hlače, na glavi je nosil masko.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 13. ure je neznanec vstopil v trgovino v centru Ljubljane, ter pri plačevanju izdelka za blagajno, izkoristil priložnost, ter zagrabil gotovino iz odprte blagajne, ter s kraja pobegnil.

Opis:

  • moški star okoli 180 cm, srednje postave, oblečen v zeleno jakno.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so danes, nekaj čez polnoč na zahodni ljubljanski obvoznici ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Moldavije in ugotovili, da v njem prevaža 6 državljanov Sirije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču ulice Na jami in Derčeve ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik odvzel prednost peški, ki je pravilno šla čez prehod. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 8. uro je na Podutiški cesti v križišču z obvoznico prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi vožnje voznika v rdečo luč na semaforju. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala, policisti pa zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran