radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 115 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • štirje s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
  • 15 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo;
  • pet s področja javnega reda in miru;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o nesreči na smučišču in dva o povoženi divjadi.

policija splosniHujši prometni prekršek:
Policisti so imeli včeraj okoli 14.30 na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, v postopku 53-letnega državljana Hrvaške, voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki ni vozil po sredini prometnega pasu. Na kraju so mu za prekršek izdali globo. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Policisti so ga z obdolžilnim predlogom privedli k sodnici pristojnega okrajnega sodišča.

Smučišče:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 9.40 obveščeni o padcu 55-letnega smučarja na smučišču Krvavec. Bil je telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo osebje na smučišču. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Poostren nadzor nad zaposlovanjem tujcev
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj so v preteklem tednu v sodelovanju z delovno inšpekcijo, opravili nadzor nad zaposlovanjem tujcev v enem izmed podjetij na območju občine Jesenice. V nadzoru so obravnavali 11 tujcev, od tega sedem državljanov Egipta, tri državljane Indije in državljana Nepala, ki so izvajali dela za tuje podjetje, ki je bilo podizvajalec projekta v tem podjetju. Vsi so bili na območje Slovenije napoteni s Hrvaške, kjer so zaposleni in imajo urejen status tujca.

Podjetje iz tujine ni upoštevalo veljavne zakonodaje na območju Slovenije, saj ni prijavilo opravljanja čezmejnih storitev na območju Slovenije. Tujci pa pred nastopom dela niso pridobili enotnih dovoljenj za prebivanje in delo v Sloveniji kot napoteni delavci. Delovna inšpekcija iz tega nadzora vodi postopke iz svojega delovnega področja.

Policisti pa so vse tujce obravnavali zaradi nezakonitega prebivanja po Zakonu o tujcih in jim izdali globe. Zoper tuje podjetje in njegovo odgovorno osebo pa poteka nadaljnji prekrškovni postopek. Predpisana globa za podjetje je 3.000 evrov. Za odgovorno osebo pa 1.000 evrov.

Policisti bomo s poostrenimi nadzori nad zaposlovanjem tujcev nadaljevali tudi v prihodnje. Vsem tujcem pa svetujemo, da si pred vstopom v Slovenijo z namenom dela, predhodno pridobijo dovoljenje za prebivanje in delo v Sloveniji.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran