radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 664 klicev, od tega 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 65 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost.

policija splosniPolicisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 21 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), 2 nasilništva in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 19 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bila odtujena nakit in gotovina. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bila odtujena nakit in gotovina. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Materialna škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bila odtujena platišča. Materialna škoda znaša okoli 10000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v kovinski zabojnik, od koder so bile odtujene plinske jeklenke z butan plinom. Materialna škoda znaša okoli 900 evrov.

Rop:
Včeraj, nekaj čez 16. uro smo bili obveščeni o ropu v okolici Domžal. Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta se neznanca z vozilom pripeljala do oškodovanke, ki je hodila po cesti. Sopotnik je iz vozila izstopil in ji z ramen strgal žensko torbico z vsebino, nato pa sta s kraja pobegnila. Pripeljala sta se z osebnim vozilom znamke Audi a3, črne barve, z nameščenimi registrskimi številkami Bih. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 20. ure na avtocesti pri Logatcu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Sirije z bivališčem v Nemčiji in ugotovili, da v njem prevaža 5 državljanov Sirije in državljana Iraka. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Devinski ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil v nasprotni smeri po kolesarski stezi in trčil v kolesarja, ki je vozil pravilno. V nesreči se je kolesar, ki je vozil pravilno lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 8. uro je na zahodni ljubljanski obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik osebnega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in zato trčil v tovorno vozilo, ki je vozilo desno od njega. Pri tem se je povzročitelj lažje poškodoval, zoper njega pa vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Rašiški ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist. Nesrečo je povzročil mopedist, ki je iz parkirišča zapeljal na cesto, ter pri tem izsilil prednost vozniku osebnega vozila. V nesreči se je mopedist lažje poškodoval, policisti pa so zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran