radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 185 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Na območju Vrbine je nekdo vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Na Koglem v občini Šmarješke Toplice je med 21. 1. in 1. 2. neznanec vlomil v dve počitniški hiši in odtujil bakreni kotel za žganjekuho, električno ročno orodje, motorno žago, kosilnico in fotoaparat.

V kraju Jarčji vrh v občini Šentjernej je nekdo iz pomožnega objekta odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

V noči na 1. 2. je v Gorenjem Vrhpolju neznanec vlomil v zidanico in odtujil peč na trda goriva in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

Na Vinjem vrhu je v noči na 1. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil tri motorne žage, električno ročno orodje, suhomesnate izdelke in nož. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 7.500 evrov.

V Žabji vasi v Novem mestu je okoli 19. ure nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, ki so se nahajali v bližini hiše, skozi okno je vlomil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Rakovec, Kapele, Obrežje) izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Turčije, tri državljane Egipta, dva državljana Pakistana, dva državljana Bangladeša, državljana Palestine, državljana Kube in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Stari trg ob Kolpi, Žuniči) so prijeli štiri državljane Sirije in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran