radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 76 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 32:

  • pet s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu);
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o požaru in o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 14. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi okno in si iz denarnice prilastil denar. Lastnika je oškodoval do 300 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20. ure obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi okno, vendar si ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so včeraj nekaj po 21. uri obravnavali 31-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Za vožnjo pod vplivom alkohola zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so včeraj nekaj pred 23. uro obravnavali 30-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva: Policisti svetujemo, da bodite v prometu strpni, zagotavljajte primerno varnostno razdaljo, prilagodite hitrost stanju ceste, prometa in vremenskim razmeram. Za volan sedite trezni. S takimi dejanji boste pripomogli k večji varnosti v prometu ter zmanjšali možnost nastanka prometne nesreče. Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Požar:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o požaru v stanovanjski hiši. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do napake na električni svetilki, ki je bila priklopljena v vtičnico. Požar se je razširil po dnevnem prostoru. Pogasili so ga gasilci. Materialne škode je za nekaj tisoč evrov. Policisti vodijo postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran