radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 140 klicev, od 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 10 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo, ki ga je vozil,
  • 3 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju.

policija splosniKriminaliteta
Na območju Selnice ob Dravi obravnavamo vlom v svečomat, iz katerega je bila odtujena gotovina. Po nestrokovni oceni je nastala skupna materialna škoda v vrednosti 2.000 eur.

Policisti PP Šentilj so 31. januarja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča V Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), opravili hišno preiskavo pri državljanu Republike Slovenije, stanujočemu na območju Maribora. Pri sami hišni preiskavi so policisti osumljenemu med drugim zasegli približno 100g kokaina, 58 kosov ekstazija, 400 kosov LSD pivnikov, približno 1kg MDMA v različnih oblikah ter 25 nabojev. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden do dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, odrejeno mu je bilo sodno pridržanje.

Obravnavani tujci
Na območju Središča ob Dravi smo obravnavali 11 državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Prometna varnost
Policisti Postaje prometne policije so pri izvajanju svojih rednih nalog včeraj, podobno kot dan pred tem, izvedli poostren nadzor nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov. V sredo so policisti ugotovili 30 kršitev neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov na semaforjih, v včerajšnjem poostrenem nadzoru pa 25 kršitev. V dveh zaporednih dneh so v poostrenem nadzoru ugotovili kar 55 kršitev neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov na semaforjih.Tudi tokrat bo prekrškovni postopek uveden zoper tiste kršitelje, ki po storjenem prekršku niso bili ustavljeni. Ker je vožnja v rdečo luč na semaforjih nevarno početje, bomo policisti tudi v prihodnje izvajali tovrstne poostrene nadzore in uvedli prekrškovne postopke tudi zoper tiste voznike, ki jih policisti takoj po vožnji v rdečo luč na semaforju ne bodo ustavili.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran