radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1002 klica, od tega 395 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 105 nanašalo na kriminaliteto, 112 na javni red in mir ter 129 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 39 tatvin, 8 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 35 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Specialized. Škoda znaša okoli 700 evrov.

V Šentjakobu je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 17. ure v Logatcu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Belorusije in ugotovili, da v njem prevaža 5 državljanov Sirije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Volčjem Potoku v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,80 mg/l) izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto, okoli 6.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Chengdujske in Zaloške ceste v Ljubljani v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil po Zaloški cesti zapeljal v križišče in zavijal levo, ter s tem odvzel prednost vozniku, ki je v križišču vozil naravnost. Po trčenju je v drugo vozilo trčil še tretji voznik osebnega vozila, ki je vozil naravnost v nasprotni smeri. V nesreči so se dva voznika in dva sopotnika lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Policisti so zoper povzročitelja uvedli postopek.

Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Tomačevske in Clevelandske ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da voznica osebnega vozila v križišču ni upoštevala prometnega znaka in pri tem izsilila prednost vozniku vozila, ki je vozil po prednostni cesti. V trčenju se je povzročiteljica lažje poškodovala. V postopku so policisti tudi ugotovili, da je udeležen voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper oba voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila na prekratki varnostni razdalji in trčila v voznika pred njo. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 5.30 ure je na južni ljubljanski obvoznici iz smeri Kozarij proti Barju prišlo do prometne nesreče do katere je prišlo, ker je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v zadnji del vozila pred njim, nato pa še v obcestno ograjo. V nesreči se je drugi voznik lažje poškodoval. V postopku so policisti tudi ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vozniki, ne vozite pod vplivom alkohola!
Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran