radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 246 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 97:

  • 18 s področja kriminalitete, od tega pet o vlomu (v treh primeru je ostalo pri poskusu) in o treh tatvinah;
  • 35 s področja prometne varnosti, od tega dva o nesrečah s telesnimi poškodbami in devet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli tri avtomobile;
  • eden s področja mejnih zadev in tujcev;
  • 17 s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in sedem o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 17 o dogodkih, od tega dva o požaru, trije o nesreči na smučišču, dva o gorski nesreči in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 21. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi balkonska vrata in si prilastil denar in nakit. Lastnika je oškodoval do šest tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 9. ure obveščeni o tatvini obeh registrskih tablic s parkiranega tovornega vozila. Okoli 10. ure pa še o tatvini ene registrske tablice s parkiranega avtomobila. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 44-letni voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran avtomobil. Vozil je pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili danes nekaj čez polnoč obveščeni o prometni nesreči, v kateri je neznani voznik z avtomobilom trčil v prometni znak. Policisti so kmalu izsledili 47-letnega povzročitelja prometne nesreče, ki je s kraja odpeljal. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,90 mg/l). Policisti zanj za prometno nesrečo s pobegom vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so v petek nekaj pred 11. uro obravnavali 48-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so v petek nekaj pred 12. uro obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so v soboto nekaj pred 17. uro obravnavali 31-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Kranjski policisti postaje za izravnalne ukrepe so imeli v petek nekaj pred 17. uro, na območju Preddvora, v postopku voznika državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v avtomobilu nemških registrskih oznak prevažal tri tujce, državljane Sirije in jih peljal proti Avstriji. Državljanu Sirije je bila odvzeta prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Tujci so bili vrnjeni v azilni dom.

Požar:
Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 22.30 obveščeni o požaru v poslovnem objektu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do kratkega stika na električni napeljavi. V požaru so zgoreli leseni izdelki. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša več deset tisoč evrov. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gore:
Tržiški policisti so bili v soboto nekaj pred 2 uro obveščeni o 47-letnem pohodniku, ki se je pri sestopu z Dobrče telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci GRS Tržič, v nadaljevanju pa zdravstveno osebje. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto nekaj pred 12.30 obveščeni o 44-letnem pohodniku, ki se je pri sestopu z Male Mojstrovke proti Vršiču telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci GRS Mojstrana in dežurna helikopterska ekipa z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno evidentirali.

Blejski policisti so bili v soboto nekaj pred 13. uro obveščeni o 50-in 49-letnima pohodnikoma, ki jima je na vzhodni strani Tosca zdrsnilo in sta se telesno poškodovala. Na kraju so jima pomoč nudili reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska ekipa z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno evidentirali.

Smučišče:
Blejski policisti so v soboto v dopoldanskem času obravnavali dve nesreči na smučišču Vogel. V obeh primerih sta med smučanjem padla tuja smučarja in se telesno poškodovala. Na kraju so jima pomoč nudili reševalci na smučišču. Nadaljnjo zdravniško pomoč pa so jima nudili v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo oba dogodka ustrezno dokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 16. ure obveščeni o padcu smučarja na smučišču Krvavec. Bil je telesno poškodovan. Na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci na smučišču. Nadaljnjo zdravniško pomoč so mu nudili v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo dogodka ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran