radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 312 klicev, od tega 108 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 34 nanašalo na kriminaliteto, 24 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 1 nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bila odtujena sesalca. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 23. ure v Logatcu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Latvije in ugotovili, da v njem prevaža 6 državljanov Sirije in 2 državljana Egipta. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo
Danes, nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o dogodku na avtobusu za Bežigradom v katerem je bila ena oseba poškodovana. Po doslej znanih podatkih je moški pristopil do znanke in jo z ostrim predmetom poškodoval. Oškodovanka je bila odpeljana v UKC Ljubljana, osumljenec pa je bil prijet na kraju dogodka. Kriminalistična preiskava trenutno še poteka, zato vam več podatkov še ne moremo posredovati. Ko bo znanih več podatkov, vas bomo o tem obvestili.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške in Gunceljske ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik v križišču zavijal levo, ter izsilil prednost vozniku, ki je vozil naravnost. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran