radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 97 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 32:

  • trije s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • sedem s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih.

policija splosniVlom:
Škofjeloški policisti so bili danes nekaj pred 2. uro obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Policisti so se na obvestilo občana odzvali takoj in na kraju izsledili dva mladoletna osumljenca. Po do sedaj zbranih obvestilih sta v poslovni prostor vstopila nasilno skozi vrata in si prilastila večjo količino alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper premoženje. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. In ravno prve hitre in natančne informacije pozornega občana so bile tudi pri tem kaznivem dejanju ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev.

Kadarkoli boste opazili ali zaznali karkoli nenavadnega ali postali žrtev kateregakoli kaznivega dejanja takoj pokličite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200.

Prometna varnost:
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
O včerajšnji prometni nesreči na gorenjski avtocesti, ki se je zgodila okoli 14. ure, smo vas obveščali že s posebnim obvestilom.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj okoli 20.30 obravnavali 47-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Mejne zadeve:
Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 4. februarja 2024 in ga je storil državljan Sirije v petek, 2. 2. 2024 nekaj pred 17. uro, na območju Preddvora, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran