radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 2. in 5. 2. posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 582 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik električnega skiroja in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Trčil v peško in pobegnil s kraja nesreče
V noči na 3. 2. smo bili obveščeni o prometni nesreči na Prvomajski ulici v Sevnici. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Škoda srebrne barve na prehodu za pešce trčil v 30-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto in pobegnil s kraja nesreče. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so našli in zasegli avtomobil, poškodovan v nesreči. Okoliščine nesreče še preiskujejo, zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan voznik električnega skiroja
Brežiški policisti so bili 4. 2. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na Mladinski ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, vse okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

Vlomi in tatvine
Med 30. 1. in 2. 2. je v Cerkljah ob Krki nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil več kovinskih predmetov v vrednosti okoli 7.000 evrov.

V Birčni vasi je 3. 2. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil več kosov orožja in naboje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Nahtigalovi ulici v Novem mestu je med 3. 2. in 4. 2. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

2. 2. nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o pretepu na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu. Policiste so o dogodku obvestili tudi udeleženci pretepa. Ugotovljena je bila identiteta vseh treh udeležencev, dveh mladoletnikov in 42-letnika. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih gre za osebe, ki se med sabo poznajo in so že dalj časa v sporu. V dogodku je bil poškodovan osebni avtomobil, 42-letnik pa je zaradi udarca sam poiskal zdravniško pomoč. Izjave udeležencev pretepa so nasprotujoče in policisti vse okoliščine še preverjajo. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Policiste PP Krško so v noči na 3. 2. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Krškem, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir, vpil in žalil družinske člane. 42-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli devet tihotapcev ljudi
2. 2. okoli 9.30 je na mejni prehod Rigonce na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombija Fiat ducato italijanski registrskih oznak. Ko je opazil policiste, je zapeljal na prometni pas, namenjen izstopu iz Slovenije, potem pa s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo do naselja Rigonce, kjer je izgubil oblast nad vozilom in silovito trčil v kamnito ograjo. 24-letnemu vozniku, državljanu Indije, so odvzeli prostost in ga pridržali. Ugotovljeno je bilo, da v tovornem delu kombija prevaža 14 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti so na kraj poklicali reševalce, ki so oskrbeli pet tujcev, poškodovanih v prometni nesreči.

ilegalci rigonce 1

ilegalci rigonce 2

(Foto: PPIU PU Novo mesto)

Med opravljanjem nalog na območju Slovenske vasi so policisti 2. 2. nekaj po 16. uri kontrolirali voznika avtodoma portugalskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni voznik iz Litve in 52-letni sopotnik iz Poljske v avtodomu v majhnem pomožnem prostoru poleg rezervnega kolesa prevažata tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

ilegalci avtodom

(Foto: PPIU Novo mesto)

3. 2. nekaj pred 19. uro so na območju Slovenske vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo, zapeljal na avtocesto, kjer je vozil s hitrostjo 240 km/h, potem pa zapustil avtocesto, v krožišču Drnovo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo in peš pobegnil. Tihotapca so policisti izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 34-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal 31-letno državljanko Turčije in njene tri otroke. Lažje poškodovane potnike so reševalci oskrbeli.

ilegalci drnovo

(Foto: PPIU Novo mesto)

V noči na 4. 2. so na območju Jesenic na Dolenjskem ustavljali voznika kombija Renault traffic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po travniku, kjer je obstal. 28-letnega državljana Srbije so prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da v kombiju prevaža 13 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Med tujci je bilo pet otrok. V bližini so izsledili in prijeli še voznika osebnega avtomobila Fiat punto, 27-letnega državljana Srbije in dva sopotnika, prav tako državljana Srbije. Ugotovljeno je bilo, da so prav tako sodelovali pri tihotapljenju državljanov Turčije.

ilegalci cirnik 1

ilegalci cirnik 2

(Foto: PPIU Novo mesto)

4. 2. nekaj pred 21. uro so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW 525 avstrijskih registrskih oznak. 26-letni državljan Romunije je prevažal pet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Devetim tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Na mejni prehod s ponarejenimi bankovci
3. 2. je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A3 poljskih registrskih oznak. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo. Pri pregledu prtljage 25-letnega voznika, državljana Romunije in Moldavije, so našli 69 bankovcev po sto evrov. Ugotovili so, da gre za ponarejene bankovce, ki ne vsebujejo predpisanih zaščitnih elementov. Ponaredke so zasegli, 25-letniku odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Ponarejanja denarja ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 2. 2. in 5. 2. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Čatež ob Savi, Jesenice, Globoko, Dvorce) izsledili in prijeli 129 državljanov Sirije, 32 državljanov Afganistana, 28 državljanov Konga, 26 državljanov Maroka, 22 državljanov Rusije, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Nepala, štiri državljane Indije, štiri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Somalije, dva državljana Egipta, državljana Sierra Leone, državljana Kameruna, državljana Alžirije in državljana Kazahstana. Na območju PP Črnomelj (Zilje, Vinica, Suhor, Stari trg ob Kolpi, Preloka, Pribinci, Draga pri Sinjem vrhu, Dolnji Suhor pri Vinici, Žuniči, Sečje selo) so prijeli 49 državljanov Sirije 45 državljanov Maroka, sedem državljanov Sudana, pet državljanov Afganistana in državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran