radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 161 klicev, od 52 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnem kraju,
  • 1 požar.

policija splosniKriminaliteta
V Mariboru obravnavamo vlom v stanovanje v stanovanjskem bloku, od koder je bila odtujena zlatnina, po nestrokovni oceni znaša materialna škoda 2.000 eur.

Obravnavamo vlom v poslovni prostor na območju Ptuja, o katerem smo bili obveščeni v petek. Odtujene so bile ročne ure, po dosedanjih informacijah pa znaša materialna škoda po nestrokovni oceni 15.000 eur. Trenutno nadaljujemo s preiskavo navedenega kaznivega dejanja.

Obravnavani tujci
Na območju Zg. Gruškovja smo obravnavali voznika, državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal še pet potnikov, državljanov Turčije. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, nadaljujemo z zbiranjem obvestil o sumu storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Na območju Šentilja pa smo obravnavali voznika, državljana Ukrajine, ki je v vozilu prevažal več tujcev, državljanov Sirije, ki so ponovno izrazili prošnjo po mednarodni zaščiti. Vozniku je bila odvzeta prostost. Tudi v tem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil o sumu storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 3. februarja na območju Zg. Gruškovja obravnavali potnika na avtobusu, ki se je izdajal za državljana Romunije, ter je potoval v smeri proti notranjosti države. V prtljagi osebe so policisti našli več predmetov - t.i. specialno orodje, ki se uporablja za tatvine vozil ter vlome v objekte. V nadaljevanju postopka je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da se je oseba izkazala ter poskušala vstopiti v notranjost države s ponarejeno osebno izkaznico Romunije, pri čemer so policisti v nadaljevanju postopka ugotovili, da gre dejansko za 21-letnega državljana Moldavije. Tujcu je bila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj ponarejanje listin in izdelovanje, pridobivanje pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno ODT. Zoper tujca je bil izveden tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev Zakona o tujcih in Zakona o nadzoru državne meje. Z zbiranjem obvestil je bilo tudi ugotovljeno, da je bil tujec v preteklosti že obravnavan za izvrševanje kaznivih dejanj na območju držav EU, zato mu je bila izdana odločba o vrnitvi s prepovedjo vstopa 5 let.

Nesreča na smučišču
Obravnavamo nesrečo na smučišču, do katere je prišlo včeraj popoldne na Mariborskem Pohorju, ko sta trčila smučarja. Smučarka, sicer hrvaška državljanka, se je pri tem huje poškodovala.

Prometna varnost
Policisti so v soboto, na enem izmed parkirišč v Mariboru, zaznali neprijavljeno zbiranje ljubiteljev predelanih in športnih vozil, ki se ga je udeležilo približno 25 voznikov predelanih in športnih vozil ter približno 70 ljudi. Ob zaznani neprijavljeni prireditvi so policisti izvedli poostren nadzor in ugotovili 17 kršitev, pri čemer so šest vozil izločili iz cestnega prometa in jim odvzeli registrske tablice.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran