radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniNa Vipavskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 4. februarja okoli 21. ure, so policisti PP Ajdovščina na območju Vipave ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da 38–letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo (po 23. členu ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neznanec se je na Idrijskem znesel nad parkiranim avtomobilom
Včeraj, 4. februarja ob 11.18, so policiste obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila, ki je bilo med vikendom parkirano v neposredni bližini večstanovanjske hiše v Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. prerezal zadnjo desno gumo. S tem nezakonitim početjem je neznanec lastniku vozila povzročil materialno škodo za okoli 70 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, prvi odstavek 220. člena KZ-1), zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz tovornega vozila kradli gorivo
Danes, 5. februarja zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini približno 80 litrov dizelskega goriva iz rezervoarja tovornega vozila v Novi Gorici. S tem dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za okoli 250 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine goriva s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem vlomili v objekt gospodarske družbe in ukradli več kolutov s kabli
Policisti PP Ajdovščina so med vikendom oz. v soboto, 3. februarja zjutraj, obravnavali vlom v novogradnjo na Ajdovskem na škodo ene od tamkajšnjih gospodarskih družb. Po prvih podatkih je neznani storilec s pomočjo neznanega predmeta vlomil v omenjeni objekt in iz notranjosti večjega gospodarskega objekta odtujil več kolutov kabla (brezhalogenski). S tem nezakonitim početjem je storilec povzročil oškodovani gospodarski družbi nekaj tisoč evrov materialne škode, prav tako je nastala večja posredna materialna škoda zaradi poškodovanja opreme objekta. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V prometni nesreči z materialno škodo izven Solkana udeleženi osebni vozili
Včeraj, 4. februarja ob 20.31, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na glavni cesti izven Solkana z udeležbo dveh osebnih vozil. Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje 22–letnega voznika avtomobila, ki je trčil v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozil 24–letni voznik. Nihče ni bil poškodovan. Novogoriški policisti so 22-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Prometni policisti na območju Vrtojbe iz prometa izločili prehitrega mlajšega tujega voznika
V soboto, 3. februarja v zgodnjih večernih urah, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju nekdanjega mednarodnega prehoda v Vrtojbi imeli v postopku 20-letnega voznika začetnika osebnega avtomobila, državljana Rusije. Prometni policisti so tujemu vozniku na odseku hitre ceste H4 iz Bazare proti Vrtojbi (v smeri Italijanske republike), kjer je omejitev hitrosti 80 kilometrov na uro, izmerili hitrost 169 kilometrov na uro. Policisti so mlajšega kršitelja skladno z določili Zakona o prekrških (privedba osebe, zalotene pri prekršku, 110. člen ZP-1) privedli in skupaj z obdolžilnim predlogo m izročili v nadaljnji postopek dežurni sodnici okrajnega sodišča. Za omenjeno kršitev je zagrožena globa 1.200 evrov in izrek stranske sankcije 9 kazenskih točk (po določilu osmega odstavka 46. člena ZPrCP).

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 4. februarja v nočnem času, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu odredili preizkus alkohola in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so 33-letnemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policijehttps://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Na Ajdovskem zagorelo osebno vozilo
Danes, 5. februarja ob 12.04, je bila Policija obveščena, da je na cesti med Ajdovščino in Vipavo (občina Ajdovščina) zagorelo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil iz Ajdovščine proti Vipavi in se nato ustavil približno pol kilometra pred naseljem Budanje. Pri tem je opazil, da se kadi oz. gori izpod pokrova motorja. Kasneje so požar vozila dokončno pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina. Nastala je materialna škoda za približno 1.500 evrov. Vzrok požara ni bil ugotovljen, policija je glede na vse ugotovitve tujo krivdo izključila. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Včeraj, 4. februarja pozno popoldne, so policisti obravnavali povoženje divjadi na cesti Dobravlje – Selo, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil divjega prašiča. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran