radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 271 klicev, od tega 113 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 26 kaznivih dejanj,
  • 22 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 2 vozili smo zasegli voznikoma,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnem kraju,
  • 2 požara.

policija splosniPrometna varnost
Obravnavamo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj dopoldne v Mariboru, ko je med vožnjo s kolesom padel 66-letni moški in se huje poškodoval.

Kriminaliteta
Na območju Dornave je bil odtujen kmetijski priključek, s čimer je bil lastnik, po nestrokovni oceni policistov, oškodovan v višini 13.000 eur. Policisti zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja tatvine.

Obravnavani tujci
V okolici Središča ob Dravi smo obravnavali tri državljane Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom. Tujca, državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, smo obravnavali tudi v Mariboru. Tri tujce, državljane Sirije, pa smo obravnavali še na območju Šentilja - dva sta zaprosila za mednarodno zaščito, tretjemu je bila odvzeta prostost, policisti pa v navedenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil o sumu storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Drugi dogodki
Na območju Poličke vasi smo obravnavali požar - sprva je zagorelo manjše gospodarsko poslopje, ogenj pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo. Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni policistov 20.000 eur.

Obveščeni smo bili o nesreči na smučišču na območju PP Slovenska Bistrica, do katere je prišlo v nedeljo. Med vožnjo z bordom je padla ženska, in se huje poškodovala.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran