radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 488 klicev, od tega 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeni ključi. Materialna škoda znaša okoli 20 evrov.

Na Brezovici je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prijeti storilci vlomov v objekte
Kočevski policisti so v tem tednu odvzeli prostost 25 in 26 letniku z območja Kočevja, ki sta s pomočjo še dveh sostorilcev od meseca novembra storila vsaj štiri kazniva dejanja vlomov v objekte na območju Kočevja. Pri vlomih sta iz objektov odtujila več gotovine, orožja in streliva, nakita, ter drugih vrednejših predmetov. Tako so skupaj povzročili za okoli 27.000 evrov materialne škode. Policisti so oba osumljenca, ki sta vlome dejansko izvrševala, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba večkratna storilca podobnih kaznivih dejanj, odredil pripor. Zoper druga dva sostorilca, ki sta pri izvrševanju kaznivih dejanj pomagala z informacijami in prevozi, pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Stari Vrhniki v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal iz cestišča in obstal v jarku. V nesreči se je lažje poškodoval, zoper njega pa sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran