radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 160 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v Šentjerneju pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Zameškem nekaj pred 15. uro ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju prekoračil hitrost za več kot 30 km/h. Kršitelju, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost alkohola. 52-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Med postopkom je kršitelj udaril policista in grozil. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zoper moškega bodo ukrepali tudi zaradi groženj in napada na policista.

Vlomi in tatvine
V Birčni vasi je med 5. 2. in 6. 2. nekdo vlomil v delovni stroj in odtujil ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

Med 2. 2. in 6. 2. je v Metliki nekdo vlomil v prostore v lasti lokalne skupnosti. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Okoli 20.30 je v Novem mestu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 60 evrov. Z vlomom je povzročil za okoli 1.200 evrov škode.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo
Okoli 13.30 so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni državljan Romunije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

ilegalci zaloke

(Foto: PPIU Novo mesto)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Jereslavec) izsledili in prijeli 26 državljanov Sirije, sedem državljanov Bangladeša, štiri državljane Nepala, štiri državljane Egipta, tri državljane Pakistana in tri državljane Indije. Na območju PP Črnomelj (Sodevci) so prijeli štiri državljane Sirije in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran