radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 114 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 2 vloma, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

Pri Famljah je nekdo porezal električne vodnike, ki so že bili nameščeni na stebrih daljnovoda (na višini 15 m, v skupni dolžini 500 m). Škode je za 5000 evrov. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je bilo enako kaznivo dejanje storjeno tudi Vremah, škode je prav tako za 5000 evrov.

V Škofijah je 71-letnik padel s skuterjem po klancu navzdol, ko je zaviral. Pri tem se je lažje poškodoval.

V Izoli so vlomili v avto. Storilec ni nič odnesel, je pa povzročil veliko škodo na vozilu.

Ob 16.50 so policisti na izvozu z avtoceste za Postojno ustavili osebni avtomobil Audi A6, nemške registracije. Peljal ga je 47-letni državljan Ukrajine, v vozilu so bili še štirje državljani Turčije (iz Azilnega doma). Postopki še potekajo.

V Kopru je ob 18.50 moški poskušal vdreti v poslovne prostore in je kričal. Policisti so izsledili 27-letnega domačina, ki je razbijal po avtomatu za tople napitke in želel na vsak način vstopiti v telovadnico. Vpil je tudi na policiste in jih žalil. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 19.14 je v Postojni v prijavitelja trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa odpeljal. Policisti so ga izsledili doma. 43-letnik nima vozniškega dovoljenja, hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V Hrastovljah so vlomili v hišo. Lastnikom so ukradli suhomesnate izdelke in zlatnino.

Poziv pričam prometne nesreče
V ponedeljek, 5. 2. 2024, ob 14.15 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Divači, na Kraški cesti. Prijavitelju je izsilil prednost voznik Audija karavan, bele barve, ki je nato odpeljal naprej, brez da bi se ustavil. Prijavitelj je bil na kolesu in je padel.

Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil gorsko kolo v Divači po glavni cesti, ko mu je z desne stranske ceste, ki je označena s talno označbo kot neprednostna cesta, preko glavne ulice izsilil prednost voznik belega vozila Audi karavan. Da je preprečil trčenje, je kolesar močno zavrl, pri tem preko krmila padel in se poškodoval.

Vse priče opisane prometne nesreče prosimo, da pokličejo policijsko postajo ali interventno številko 113 in nam pomagajo razjasniti točen potek dogodka.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran