radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 597 klicev, od tega 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 61 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), 3 nasilništva in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeni prenosni računalnik, igralna konzola in ure. Materialna škoda znaša okoli 1800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno oklo znamke Mirage. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen potovalni kovček. Materialna škoda znaša okoli 250 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 20. ure v Logatcu ustavili kombi vozilo, ki ga je vozil državljan Ukrajine in ugotovili, da v njem prevaža 10 državljanov Sirije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji med Kočevjem in Starim logom pri Mali gori v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik v daljšem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je peljal nasproti. V nesreči sta se oba voznika huje poškodovala, vendar njuno življenje ni ogroženo. V postopku so policisti tudi ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran