radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 133 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 42:

  • pet s področja kriminalitete, od tega dva o poškodovanju tuje stvari;
  • pet s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, policisti so zasegli en avtomobil;
  • eden s področja mejnih zadev in tujcev;
  • 14 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega trije o povoženi divjadi.

policija splosniPoškodovanje tuje stvari:
Kranjski policisti so bili danes okoli 1.30 obveščeni o poškodovanju stacionarnega radarja na območju Mavčič, ki je bil nameščen na kovinskem drogu. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so včeraj okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči na območju Žabnice, v kateri je 63-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel po tleh in se telesno poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 9. uro obravnavali 64-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,10 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega dovoljena pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Policisti so imeli včeraj nekaj pred 19. uro na območju Kranja v postopku voznika, državljana Romunije, ki je v avtomobilu romunskih registrskih oznak prevažal štiri tujce, državljane Sirije. Voznik je med vožnjo po avtocesti in cestah Kranja storil več prometnih prekrškov. Na koncu je z avtomobilom zapeljal na njivo in peš zbežal s kraja. Policisti so ga kmalu zatem izsledili in prijeli. Odvzeta mu je bila prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Tujci so bili vrnjeni v azilni dom. Za storjene prometne prekrške so mu policisti izdali globo v znesku 1.360 evrov in 5 kazenskih točk.

Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil
Včeraj v dopoldanskem času so policisti v sodelovanju z usposobljenimi strokovnjaki za tehtanje vozil, na območju Policijske postaje Radovljica, izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. V nadzoru so kontrolirali 19 voznikov tovornih vozil in pri tem ugotovili 13 kršitev. Izstopale so kršitve o prekoračitvi največje dovoljene skupne mase. Policisti za voznike in v določenih primerih tudi za pravne osebe vodijo prekrškovne postopke.

Policisti bomo s tako obliko nadzora nadaljevali. Na vseh udeležencih v cestnem prometu pa je, da spoštujejo prometna pravila. S tem bodo pripomogli k večji varnosti v prometu.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran