radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 122 klicev, med temi 53 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 9 kaznivih dejanj,
  • 5 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 primer povoženja divjadi in
  • 2 prijavi kršitve javnega reda in miru, od tega 1. v zasebnem prostoru.

policija splosniVlom v poslovni prostor
Mariborski operativno komunikacijski center je bil včeraj, 8. februarja 2024, nekaj minut pred 12. uro, obveščen o vlomni tatvini v poslovni prostor na območju Policijske postaje Rače. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in pričeli z zbiranjem obvestil. Ugotovljeno, je bilo, da je neznani storilec kaznivo dejanje izvršil preko noči, ko je iz prostorov odtujil bakrene vodnike. Z navedenim dejanjem je nastalo za okoli 1.000,00 evrov gmotne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji »PROMIL«
Policisti Policijske uprave Maribor bomo z namenom zmanjšanja problematike alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter s tem zagotavljanja ugodnejših in stabilnih prometno-varnostnih razmer od sobote, 10. februarja 2024, od 22.ure, do nedelje, 11. februarja 2024, do 5. ure, izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL«.

Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Na območju Policijske uprave Maribor je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč, saj je, kljub zmanjšanju deleža alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč še vedno visok in je v letu 2023 znašal 8,8 % (v letu 2022 je znašal 9,8 %). Za zmanjšanje tovrstne prometno-varnostne problematike vsem udeležencem cestnega prometa svetujemo, da:

  • se v primeru uživanja alkoholnih pijač (ne glede na zaužito količino) ne odločijo za vožnjo z vozilom v cestnem prometu;
  • prilagodijo hitrost vožnje stanju in razmeram na cesti (asfaltna površina je v tem obdobju hladnejša, ponekod tudi vlažna in spolzka);
  • so vozniki posebej pozorni na ranljive udeležence v cestnem prometu, predvsem pešce.

Voznike motornih vozil tudi opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask, lasulj, kostumov in podobno, če ta zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila. Tudi na tovrstne kršitve cestno prometnih predpisov bomo v poostrenem nadzoru posebej pozorni.

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran