radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 2. in 9. 2. posredovali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 376 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
7. 2. nekaj pred 21. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na prehodu čez železniško progo v Dolnjem Brezovem. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vozilom obstal ob železniških tirih. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Previdno na cesti tudi v pustnem času
V naslednjih dneh se že začenjajo prireditve in ostala druženja, povezana s pustnim obdobjem. Voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da se mora voznik med vožnjo vzdržati vseh ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi pustne maske, lasulje, kostumi in podobno. Voznikom svetujemo, naj prilagodijo hitrost veljavnim omejitvam in razmeram na cestah, ki bodo po napovedih v naslednjih dneh mokre in spolzke. Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko namreč različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo voznika in potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila. Če vozite, nikar ne uživajte alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza.

Metliški policisti pri vlomu prijeli storilce
8. 2. okoli 21. ure smo bili obveščeni o sumljivem dogajanju na območju Hrasta pri Jugorju, kjer bi lahko prišlo do vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Policisti PP Metlika so se takoj odzvali in v objektu izsledili in prijeli 24-letnega osumljenca z območja Metlike, 19-letnega osumljenca z območja Dobruške vasi in mladoletnico iz Metlike. Vsem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vlomilsko orodje in predmete, ki so jih nameravali odtujiti. 24-letnika in 19-letnika, ki so ju že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Med preiskavo kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da so osumljenci vlomili še v eno stanovanjsko hišo v bližini, iz katere so odtujili orodje in dve posodi z gorivom. Preiskava okoliščin kaznivih dejanj še poteka.

Vlomi in tatvine
Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Cerovci je med 3. 2. in 7. 2. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico TPV amigo. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 400 evrov.

V Semiču je v noči na 7. 2. neznanec iz kmetijskega objekta odtujil tri ovce.

Med 6. 2. in 7. 2. je na območju Ragovega v Novem mestu nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je ročno orodje in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 500 evrov škode.

7. 2. med 18.30 in 23. uro je nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru na Gubčevi ulici v Krškem je 8. 2. okoli 20.30 nekdo vlomil v osebni avtomobil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo
V noči na 9. 2. so policisti na Obrežju kontrolirali voznika kombija znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Romunije in 60-letni sopotnik iz Romunije v prirejenem skritem prostoru prevažata tri državljane Maroka in državljana Egipta. Prostor je bil prirejen na način, da je bilo za zadnjimi sedeži ležišče z blazino, pod katero je bil zaboj, v katerem so se nahajali štirje tujci. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

ilegalci obrezje 1

ilegalci obrezje 2

(Foto: PPIU Novo mesto)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Ločem Trnje, Brezje pri Veliki Dolini, Ribnica, Obrežje, Jereslavec) izsledili in prijeli 35 državljanov Sirije, 23 državljanov Afganistana, deset državljanov Bangladeša, šest državljanov Palestine, pet državljanov Nepala, štiri državljane Maroka, štiri državljane Pakistana, dva državljana Turčije, dva državljana Indije in državljana Libije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Drenovec) so prijeli 12 državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Drašiči) enega državljana Maroka in na območju PP Sevnica (Sevnica) enega državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran