radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 109 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 40:

  • osem s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in dva o tatvini;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, policisti so pridržali enega voznika in zasegli dva avtomobila;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju;
  • pet o dogodkih, od tega dva o nesreči na smučišču in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so včeraj okoli 15. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 44-letni voznik, pri zavijanju levo izsilil prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal po nasprotnem smernem vozišču in z avtomobilom trčil vanj. Kolesar je bil hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 10.30, na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, obravnavali 39-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so včeraj okoli 12. ure, na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, obravnavali 26-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Tržiški policisti so imeli včeraj okoli 21.30 v postopku 58-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva: Policisti svetujemo, da bodite v prometu strpni, zagotavljajte primerno varnostno razdaljo, prilagodite hitrost stanju ceste, prometa in vremenskim razmeram. Za volan sedite trezni. Med vožnjo se posvetite le eni, v tistem trenutku najpomembnejši stvari - vožnji. S takimi dejanji boste pripomogli k večji varnosti v prometu. Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran