radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 48ih urah intervenirali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 241 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 5 vlomov, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

7. 2.
Dopoldan so v Kopru ustavili 41-letnega voznika mopeda, ki nima vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil hitri test za droge, ki je bil pozitiven na opiate, odrejen strokovni pregled je odklonil. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Sv. Antonu je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore, odnesel ni nič.

Ob 20.16 smo bili obveščeni, da so v vasi Lokev pri Sežani vlomili v hišo. Prostore so premetali, zatem jih je pred hišo zalotil lastnik, ki je prišel domov. Storilci so stekli stran, oškodovanec pa za njimi. Skrili so se za zid v vasi. Ko je domačin osvetlil s telefonom okolico, so ga pošpricali s solzivcem in pobegnili, pred tem mu je eden od njih vzel še telefon znamke Huawei. Kriminalisti so opravili ogled kraja in intenzivno zbirajo obvestila.

Ob 22.30 so v Prestranku ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil hitri test na droge, prav tako je odklonil tudi strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na železniški postaji v Divači je pod vplivom alkohola razgrajal 66-letni moški. Umiril se ni niti po prihodu policistov na kraj in jim je tudi grozil. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog.

8. 2.
Ob 3.20 so imeli policisti na kontrolni točki v Sočergi v postopku osebni avtomobil Mazda, hrvaške registracije, ki ga je peljal 29-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 2 državljana Sirije in enega državljana Turčije brez dokumentov. Postopki še potekajo, za voznika bo podana kazenska ovadba.

V Šetjanah pri Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Odnesel ni nič.

Ob 21.24 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Šmarski cesti v Kopru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. Povzročitelj je bil očitno pod vplivom alkohola, vendar je preizkus alkoholiziranosti odklonil, odrejen je bil strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ob 22.50 smo dobili prijavo velike tatvine iz tovornega vozila s priklopnikom pri Postojni. Voznik, 54-letni državljan Romunije, je parkiral vozilo za počitek. Medtem ko je spal, so mu iz tovornega dela ukradli večjo količino aparatov za kavo (vrednost več kot 50.000 evrov). Ko je začutil premikanje kamiona, je izstopil in opazil bel kombi, ki je ravno speljal. Policisti intenzivno zbirajo informacije.
Pozivamo morebitne očividce, da vse koristne informacije sporočijo na 113, najbližji policijski postaji ali na anonimni telefon 080 1200.

Pri Pivki so ob 23.30 ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.64 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vstopamo v norčavi pustni čas - naj bo rajanje veselo in varno!
V naslednjih dneh se že začenjajo prireditve in ostala druženja, povezana s pustnim obdobjem. Voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da se mora voznik med vožnjo vzdržati vseh ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi pustne maske, lasulje, kostumi in podobno. Voznikom svetujemo, naj prilagodijo hitrost veljavnim omejitvam in razmeram na cestah, ki bodo po napovedih v naslednjih dneh mokre in spolzke. Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko namreč različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo voznika in potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila. Če vozite, nikar ne uživajte alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza.

Več: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/117263-vstopamo-v-norcavi-pustni-cas-naj-bo-rajanje-veselo-in-varno

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran