radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj, 8. februarja v popoldanskem času, policisti Postaje prometne policije Nova Gorica med rednim nadzorom cestnega prometa na območju Šempetra pri Gorici opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila pa je nato odpeljal v smeri hitre ceste. Policisti so zapeljali za omenjenim vozilom zaradi suma, da gre za nezakonite migracije oz. da je v vozilu prevažal nezakonite migrante, in ga v omenjenem naselju kmalu zatem ustavili.

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46–letni voznik taksija iz notranjosti Slovenije do Šempetra pri Gorici, blizu slovensko-italijanske državne meje, prevažal štiri tujce, državljane Egipta (stari od 20 do 27 let), ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite (azil). Policisti PPIU Nova Gorica so omenjene tuje državljane kmalu izsledili in z njimi izvedli ustrezne postopke. Policijski postopki z omenjenimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, namreč še niso zaključeni. O varnostnem dogodku je Policija seznanila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki usmerja predkazenski postopek.

Novogoriški kriminalisti so 46-letnemu vozniku skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih in bo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po tretjem odstavku 308. člena KZ-1) priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran