radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 325 klicev, med temi 101 interventni oz. takšen, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 23 prometnih nesreč, od tega 21 prometnih nesreč I. kategorije, 1 prometno nesrečo II. kategorije in 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 28 kršitev javnega reda in miru, od tega 10 v zasebnem prostoru, 16 na javnem kraju in 2 na javni prireditvi,
  • 2 osebama sta bili zaseženi osebni vozili zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
  • 4 osebe so bile pridržanje na podlagi določb 23. čl. ZPrCP (vožnja pod vplivom alkohola), 6 oseb je bilo pridržanih na podlagi določb Zakona o prekrških in 1 oseba na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku,
  • 2 nedovoljena prehoda državne meje,
  • 1 požar.

policija splosniPolicisti PU Maribor smo obravnavali 8 primerov suma kršitve posedovanja prepovedane droge (rastline Konoplje). V kolikor se po opravljenih preliminarnih testih zasežene sumljive prepovedane snovi ugotovi, da gre za prepovedano drogo Konopljo, bo zoper kršitelje uveden hitri prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Policisti PP Ormož so obravnavali 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. Obravnavani so bili trije državljani Afganistana in dva državljana Iraka. Oba sta zaprosila za azil in sta bila odpeljana v azilni dom v Ljubljano.

Milenko PETROVIČ
Vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran