radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 178 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 60:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu in dva o tatvini;
  • 15 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli eno tovorno vozilo in en avtomobil;
  • 19 s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in šest o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega trije o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Kranjski policisti so bili v soboto v večernem času obveščeni o vlomu v tri stanovanjske hiše. Storilec je v vseh treh primerih nasilno vstopil v notranjost skozi balkonska vrata in si prilastil denar ali nakit. Policisti o vseh treh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Dnevi so še vedno krajši in temnejši, storilci kaznivih dejanj pa to s pridom izkoriščajo. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo.

Vsi, ki bi v svojem okolišu zaznavali kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, pokličite na najbližjo policijsko postajo ali se povežite z vodjem policijskega okoliša, ki je zlati most med policijo in vami občani v lokalni skupnosti. Seznam: https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113. Policisti se odzovemo na vsak klic.

Policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, itd.), poskrbite da hiša ali stanovanje, ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo je še toliko bolj varnejša. Večino vlomov storilci izvršijo z nasilnim vstopom skozi balkonska vrata. Rešitev so mogoče zunanje žaluzije. Vrednejše predmete (nakit, denar, itd…) ne hranite prosto doma. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so v petek nekaj pred 11. uro obravnavali 26-letnega tujega voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tovorno vozilo so mu zasegli. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za voznika in pravno osebo pa vodijo tudi prekrškovni postopek, ker je naložen tovor presegal največjo dovoljeno maso vozila.

Kranjski policisti so v soboto nekaj pred 1. uro obravnavali 35-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,06 mg/l). Zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 8. februarja 2024 in ga je storil državljan Romunije v sredo, 7. 2. 2024 nekaj pred 19. uro, na območju Kranja, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran