radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1249 klicev, od tega 392 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 115 nanašalo na kriminaliteto, 124 na javni red in mir ter 113 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 31 tatvin, 14 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu), 3 goljufije, 2 nasilništva in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in dve nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 29 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 15 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 13 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

Na območju Cerknice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2800 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v blok, od koder je bilo odtujeno kolo in orodje. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Bulevar. Materialna škoda znaša okoli 900 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v vrtnarijo, od koder je bila odtujena oprema za vrt. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

Drzna tatvina:
V petek, nekaj pred 12. uro smo bili obveščeni o drzni tatvini na Viču. Ugotovljeno je bilo, da sta se dva neznanca na električnem skiroju pripeljala za oškodovanko, ko je sopotnik zagrabil vrečko oškodovanke in ji jo izpulil iz rok. Nato sta se s kraja odpeljala. Oškodovanka je pri tem padla in se lažje poškodovala.

Opis:

  • dva moška višje in močnejše postave, oba sta bila oblečena v rdeči bundi, na glavi sta nosila volneni kapi.

Policisti še ugotavljajo vse okoliščine in zbirajo obvestila za izsleditev obeh storilcev. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V petek, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v na Prešernovi cesti med Volčjim Potokom in Radomljami v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v ograjo ob objektu. V nesreči se je voznik huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih je njegovo življenje ogroženo. Policisti še preverjajo vse okoliščine nesreče in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

DOPOLNJENO: 11. 2. 2024 ob 18.16
Danes smo bili obveščeni, da je 23 letni voznik osebnega vozila, ki je bil udeležen v petkovi prometni nesreči na Prešernovi cesti, zaradi hudih poškodb umrl.

V soboto, nekaj pred 6. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Mednem v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil iz smeri Mednega proti Medvodam, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je vozil nasproti. V nesreči sta se oba voznika huje poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih je življenje povzročitelja ogroženo. Policisti še preverjajo vse okoliščine nesreče in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dolenjski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznika pred njim. V nesreči se je sopotnica lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Plešivico in Lučami v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznika, ki je peljal nasproti. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 7. uro je v križišču Linhartove in Dunajske ceste v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v križišču zavijala in pri tem odvzela prednost kolesarki. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico pa sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran