radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zvečer, na avtocesti A1, ustavili konvoj dveh skupin vozil in spremljevalnega vozila, ki so izvajali prevoz tovora izrednih dimenzij. Pri kontroli so ugotovili, da so prevoz tovora izrednih dimenzij opravljali brez dovoljenj za izredni prevoz, voznik spremljevalnega vozila niti ni imel opravljenega strokovnega usposabljanja spremljevalca izrednih prevozov. Vozili, s katerima so opravljali izredni prevoz, pa nista bili pravilno označeni. Pri kontroli delovnega časa in obveznih počitkov voznikov so prometni policisti zaznali več hujših kršitev, med drugim manipulacijo podatkov zaradi vožnje brez voznikove kartice, več prekoračitev dnevnega časa vožnje in več nezadostnih dnevnih in tedenskih počitkov.

Romunska voznika in vozili so policisti izločili iz prometa, voznikoma pa izrekli globo v višini 4.000 €. Tuji pravni osebi, za katero sta voznika opravlja izredna prevoza, pa so izrekli globo v višini 35.200 €.

izredni prevoz avtocesta 1

izredni prevoz avtocesta 2

Med kršitvami voznikov tovornih vozil so najpogostejše prav kršitve preobremenjenosti vozil, vozila niso tehnično brezhibna, vozniki ne upoštevajo obveznih počitkov ter odmorov, zato bomo tudi v prihodnje izvajali nadzore nad tovrstnim prometom tako na avtocesti kot na vseh ostalih glavnih in regionalnih cestah na območju Policijske uprave Celje.

V večernih urah, na pustno soboto, so policisti Postaje prometne policije Celje, na avtocesti izven naselja Dramlje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 100 km/h, ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, državljana Republike Slovenije, ki je vozil s hitrostjo 172 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik v krvi dobro promilo alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za storjen prekršek sledi 2.100 € globe ter izrek stranske sankcije 25 kazenskih točk.

Šentjurski policisti so minuli vikend obravnavali voznika osebnega vozila, ki je je vozil krepko pod vplivom alkohola in v centru Šentjurja povzročil prometno nesrečo. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel sredi dneva kar 2,3 promila alkohola v krvi. Voznik jo je na srečo odnesel brez poškodb, poškodoval je prometno signalizacijo in vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Znova opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da alkohol nikakor ne sodi v promet. V zadnjih letih je skorajda polovici najhujših prometnih nesreč botrovala vožnja pod vplivom alkohola. Zato nikar za volan, če ste uživali alkoholne pijače.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran