radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 373 klicev, od tega 107 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 26 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 39 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvino, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Nesreča pri delu:
Včeraj, nekaj po 9.30 smo bili obveščeni o nesreči pri delu v okolici Moravč. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik opravljal dela na podstrešju, nato pa sestopil po leseni lestvi, ki se je premaknila in je skupaj z njo padel v spodnje nadstropje. Pri tem se je lastnik huje poškodoval in je njegovo življenje ogroženo. Policisti v dogodku niso odkrili sumov, da je bilo storjeno kaznivo dejanje in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 10.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Izlakami in Kisovcem v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila iz smeri Izlak proti Kisovcu, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v voznico, ki je pravilno peljala nasproti. Obe voznici in njuna dva sopotnika v vozilih so se lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB Trbovlje. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran