radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 9. 2. in 12. 2. posredovali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 522 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 28 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Globokem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

V nesreči v Trebnjem poškodovan motorist
9. 2. okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in motorista na Režunovi ulici v Trebnjem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 45-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 17-letnemu motoristu. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnici. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelj z 2,4 promili alkohola ni upošteval prepovedi
Policisti PP Novo mesto so 10. 2. okoli 23. ure v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia. 41-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,15 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kršitelj prepovedi vožnje ni upošteval, saj so ga 11. 2. nekaj po 10. uri ponovno ustavili na območju Novega mesta. Tokrat je imel v litru izdihanega zraka 1,20 miligramov alkohola. Zoper 41-letnika, ki je med postopkom kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O vseh kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaspal za volanom in trčil v hišo
11. 2. nekaj po 12. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Dobravice pri Velikem Gabru. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in po prvih ugotovitvah naj bi 28-letnik voznik osebnega avtomobila BMW med vožnjo zaspal, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Ždinji vasi je med 8. 2. in 9. 2. nekdo vlomil v rezervoarja tovornega vozila in delovnega stroja in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Na Mirni je v noči na 10. 2. nekdo odklenil gradbiščni zabojnik, vlomil v avtomat za napitke in odtujil več steklenic s pijačo. Z vlomom in tatvino je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 6.500 evrov škode.

Na območju Čateža ob Savi je v noči na 10. 2. neznanec iz odklenjene garaže odtujil moped Baotian tanco sive barve, registrskih oznak GO NF-22.

10. 2. med 8. in 17. uro je pri naselju Gorenje Skopice nekdo vlomil v dva parkirana avtomobila in odtujil sončna očala. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

Na Raki so 10. 2. okoli 22. ure neznanci vlomili v zabojnik s plinskimi jeklenkami in odtujil 23 jeklenk.

V naselju Pesje na območju PP Krško je na dvorišču stanovanjske hiše nekdo iz kmetijskega traktorja odtujil vrata, akumulator in nastavek za priključke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 800 evrov.

V naselju Straža na območju Šentruperta je med 9. 2. in 11. 2. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil električno ročno orodje in tri zračne puške.

Na območju Stare Bučke je 11. 2. med 17.30 in 19.30 nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za 2.500 evrov škode.

Prijeli kršitelje, ki so se izognili mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 10. 2. okoli 22.30 na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Kršitelj je brez ustavitve vozila s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, katerih ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. V Dolenji Pirošici so nevarnega voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 23-letnega državljana Slovenije, v vozilu pa je prevažal dve potnici, stari 23 in 20 let in 32-letnega potnika. Vsem so zaradi kršitev Zakona o nadzoru državne meje izdali plačilne naloge. Zoper 23-letnika so ukrepali tudi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in vožnje pod vplivom alkohola.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
11. 2. nekaj po 22. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen picasso romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima 45-letni državljan Romunije ponarejeno vozniško dovoljenje, v vozilu pa je prevažal štiri državljane Egipta, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Egipta še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 9. 2. in 12. 2. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Jesenice, Nova vas pri Mokricah, Mostec, Velika Dolina, Nova vas ob Sotli, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 77 državljanov Sirije, 43 državljanov Maroka, 37 državljanov Afganistana, 34 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Nepala, devet državljanov Mongolije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, štiri državljane Šrilanke, tri državljane Burundija, dva državljana Iraka, dva državljana Palestine in po enega državljana Tunizije, Alžirije, Egipta, Malija in Azerbajdžana. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Sodevci) so prijeli 15 državljanov Maroka, osem državljanov Sirije, državljana Alžirije in državljana Egipta in na območju PP Metlika (Rakovec) šest državljanov Sirije in šest državljanov Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran