radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 76 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 29:

  • 10 s področja kriminalitete, od tega štirje o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in eden o tatvini in o poškodovanju tuje stvari;
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • dva s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju;
  • trije o dogodkih, od tega eden o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 12. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Prisvojil si je nakit in denar. Lastnico je oškodoval za okoli 2.500 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 17. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Prisvojil si je nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Dnevi so še vedno krajši in temnejši, storilci kaznivih dejanj pa to s pridom izkoriščajo. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo.

Vsi, ki bi v svojem okolišu zaznavali kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, pokličite na najbližjo policijsko postajo ali se povežite z vodjem policijskega okoliša, ki je zlati most med policijo in vami občani v lokalni skupnosti. Seznam: https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113. Policisti se odzovemo na vsak klic.

Policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, itd.), poskrbite da hiša ali stanovanje, ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo je še toliko bolj varnejša. Večino vlomov storilci izvršijo z nasilnim vstopom skozi balkonska vrata. Rešitev so mogoče zunanje žaluzije. Vrednejše predmete (nakit, denar, itd…) ne hranite prosto doma. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode.

Objava na Facebook strani PU Kranj: https://fb.watch/q9D7viUObB/

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 9. ure obveščeni o prometni nesreči na območju Brnika. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 22-letni voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo. V avtomobilu je bila še sopotnica. Oba sta bila telesno poškodovana. Prvo pomoč na kraju jima je nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti, na območju bencinskega servisa na Hrušici v smeri Ljubljane. 73-letni tuji voznik med vožnjo po voznem pasu proti Ljubljani ni vozil po sredini le tega in z desnim prednjim delom avtomobila trčil v varnostni meh. Policisti so mu izdali globo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran