radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 361 klicev.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in 3 vlome, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 19 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 26 nezakonitih prehodov državne meje.

9. 2.
V vasi Neverke pri Pivki je nekdo vlomil v dva skladiščna prostora. Odnesel je več več akumulatorjev in elektromotorjev ter druge predmete. Škode je za približno 5000 evrov.

V Bertokih je nekdo vlomil v parkiran avtobus in ukradel dva gasilna aparata.

V Hrastovljah sta se sprla in vpila moška. Policisti so obema izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Ob 14.45 so na počivališču Studenec ustavili osebni avtomobil Škoda kodaiaq, avstrijske registracije. Voznik, 48-letni državljan Palestine (z urejenim prebivališčem na Islandiji), je s sopotnikom, 38-letnim državljanom Palestine, prav tako s potnim listom Islandije, prevažal 7 tujcev (5 državljanov Sirije in 2 državljana Egipta). Ugotovljeno je bilo, da so tujci samovoljno zapustili nastanitveni center v Logatcu in so ponovno izrazili namero za mednarodno zaščito. Oba državljana Palestine sta bila naslednji dan s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Ob 17.35 smo prejeli obvestilo očividca, da po stari cesti od odcepa za Ocizlo proti Kozini vijuga srebrn osebni avtomobil. Policisti so vozilo ustavili v Tubljah. 41-letnemu vozniku je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 mg/l alkohola, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17.55 nas je poklicala očividka in prijavila, da je v Luciji voznik osebnega avtomobila zbil pešca in odpeljal. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik spregledal par na prehodu za pešce in trčil 76-letnemu domačinu v nogo. Odpeljan je bil na pregled, kjer so ugotovili, da ima hujšo poškodbo. Policisti intenzivno iščejo povzročitelja prometne nesreče, ki mu sledi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 1. odstavku 323. člena KZ-1) in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči (po 2. odstavku 328. člena KZ-1).

Ob 22.50 je v Kopru padel s skirojem 54-letni domačin. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.68 mg/l. Odpeljan je bil v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe (zlom ličnih kosti in čeljustnice). Izdan mu je bil plačilni nalog.

10. 2.
Ob 5.40 so v Luciji ustavili 20-letno voznico začetnico, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.40 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 10. uri smo dobili obvestilo, da pred eno od koprskih trgovin moški (z osebnim avtomobilom romunske registracije) zbirajo prostovoljne prispevke. Policisti so izsledili dva državljana Romunije (stara 19 in 59 let) in jima izdali plačilni nalog, ker sta zbirala prostovoljne prispevke brez dovoljenja.

V Postojni so ob 11. uri ustavili 22-letnega državljana BiH, voznika osebnega avtomobila. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.10 so na poklicali iz Pristaniške v Kopru, kjer naj bi na javnem kraju skupina oseb uživala prepovedane droge. Ob tem so kričali in bili nasilni. Policisti so identificirali tri moške, vidno pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Eden od njih je skušal zapustiti kraj med postopkom, zato so zanj uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Vsem trem so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. Zasegli so jim tudi več tablet.

Popoldan je v Kopru lastnik opazil svoj ukraden skuter (29. januarja). Policisti so opravili ogled in vozilo vrnili lastniku. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Zvečer so v Luciji ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli ukrep prepoved približevanja, sledi kazenska ovadba.

11. 2.
Ob 0.25 je oškodovanec prijavil, da so mu na parkirišču v Kopru, pri Bonifiki, predrli pnevmatike. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo poškodoval pnevmatike na sedmih vozilih. Preiskuje se sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Izolski policisti obravnavali moškega, ki je grozil ženi, pred tem je bil večkrat nasilen do nje in do otroka. Znesel se je tudi nad živalmi. Sledi mu kazenska ovadba za nasilje v družini in mučenje živali. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

Popoldan je Koprčan prijavil, da mu 37-letnik grozi in mu je vzel telefon. Vpletel se je še 48-letnik, ki je prijavitelju prav tako grozil. Policisti so zbrali vsa obvestila. Za 48-letnika bo podana kazenska ovadba za grožnje, za 37-letnika pa bo uveden hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru.

Popoldan so obravnavali tudi grožnje v Komnu, kjer je 65-letnik grozil prijavitelju. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

12. 2.
Nekaj minut po 9. uri je v Kopru na Krožni cesti zagorelo vozilo avtošole. Kandidat je ustavil, inštruktor je delno pogasil, dokončno so ogenj pogasili gasilci. Zagorelo je pod pokrovom motorja. Tuja krivda je izključena, poškodovan ni nihče.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran