radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nadzor prometaPolicisti Policijske uprave Maribor so v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov na območju Policijske uprave Maribor od sobote, 10. 2. 2024, od 22. ure, do nedelje, 11. 2. 2024, do 5. ure, izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL«.

V poostrenem nadzoru so z indikatorji alkohola preizkusili 308 voznikov, pri čemer so ugotovili 21 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, en voznik pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Odrejen je bil tudi en strokovni pregled vozniku motornega vozila, kateremu je hitri test pokazal vpliv prepovedanih drog v organizmu. Pri 9 voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 12 pa je koncentracija alkohola znašala do 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so 4 voznikom zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bomo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje.

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran