radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 629 klicev, od tega 197 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 70 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V okolici Most je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Pirničah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena bela tehnika. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen televizor. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni mobilni telefoni. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda okoli 1000 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 23. ure v Logatcu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Ukrajine in ugotovili, da v njem prevaža 3 državljane Sirije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tolstojevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsili prednost preški in trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ivančni Gorci v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila po prednostni cesti iz smeri Šentvida proti Višnji Gori, ko ji je pri vključevanju na prednostno cesto, prednost izsili voznik osebnega vozila. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Policisti so v postopku ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kočevju v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznika pred njim, ki je ustavil pred prehodom za pešce. V nesreči se je drugi voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran