radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec na bencinskem servisu večkrat uporabil tujo ponarejeno plačilni kartico pri nakupu goriva
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 12. februarja, v Vrtojbi obravnavali sum kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (po določilu 247. člena KZ-1). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec na neugotovljen način pridobil podatke o plačilni kartici, ki je bila izdana za tovorno vozilo, romunskih registrskih številk in jo ponaredil. Storilec je nato ponarejeno plačilno kartico pred kratkim večkrat uporabil na bencinskem servisu za nakup dizelskega goriva in si pridobil premoženjsko korist za več kot pet tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V Vrtojbi vlomili v poslovno stavbo
Včeraj, 12. februarja ob 13.38, je bila Policija obveščena o vlomu v poslovne prostore objekta na nekdanjem mejnem prehodu v Vrtojbi. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vlomil garažna vrata na škodo ene od gospodarskih družb in vstopil v prostor. Neznanec je nato od dejanja odstopil ne da bi si karkoli prilastil in s kraja odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Tatvina denarnice
Včeraj, 12. februarja zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino iz stanovanjskega objekta v naselju Vojščica (občina Miren – Kostanjevica). Oškodovanec je v omenjeni denarnici imel poleg gotovine tudi druge osebne dokumente. Primer tatvine policija še preiskuje.

Na Ajdovskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 12. februarja v poznih večernih urah, na območju Ajdovščine ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Ajdovski policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu.

Več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20

Prometna nesreča I. kategorije zaradi nepravilnega premika voznika tovornega vozila
Danes, 13. februarja ob 9.15, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 na območju Šempetra pri Gorici (na vstopu v Šempeter pri Gorici - smer Republike Italije) z udeležbo dveh vozil (tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilnega premika 55–letnega voznika tovornega vozila, državljana BiH. Drugi udeleženec, 41-letni voznik avtomobila, državljan Kosova, v prometni nesreči ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil vozniku tovornega vozila izdan plačilni nalog (nepravilni premik z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije v okolici Idrije udeleženi dve vozili
Včeraj, 12. februarja ob 13. uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na regionalni cesti v Zali, na cesti med Idrijo in Godovičem z udeležbo dveh osebnih vozil. Nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Povoženje divjadi
Danes, 13. februarja ob 4.37, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega vozila na cesti Nova Gorica – Ajdovščina, odcep za Malovše, povozil srno. Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila, na avtomobilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Prav tako smo bili danes, 13. februarja ob 4.27, obveščeni o povoženju divjadi na območju Kromberka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila med vožnjo na regionalni cesti iz Ajševice proti Kromberku zbil divjad (srno). Na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran