radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nadzor prometaVčeraj med 11. in 16. uro so gorenjski policisti na gorenjski avtocesti v sodelovanju z usposobljenimi strokovnjaki za tehtanje vozil in predstavniki finančne uprave izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, avtobusov in avtomobilov. V nadzoru so kontrolirali 73 voznikov tovornih vozil, dva voznika avtobusa in 34 voznikov avtomobilov. Skupaj 109 voznikov. Stehtanih je bilo 25 tovornih vozil.

Policisti so v nadzoru pri voznikih tovornih vozil ugotovili štiri kršitve glede izrabljenih ali neustreznih pnevmatik, tri kršitve glede prekomerne obremenitve vozil in šest kršitev glede neupoštevanja prometne signalizacije. En voznik ni označil izrednega prevoza. Za voznike policisti vodijo prekrškovne postopke. V določenih primerih pa tudi za pravne osebe.

Pri voznikih avtomobilov je bil en voznik pozitiven na prepovedano drogo in mu je bil odrejen strokovni pregled. En voznik pa je avtomobil vozil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče, zato so mu ga zasegli. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0,92 mg/l). Za voznike policisti vodijo prekrškovne postopke.

Poklicni vozniki bi morali biti vzgled vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu. Policisti v poostrenih nadzorih ugotavljajo, da temu ni čisto tako. Zato ponovno pozivamo vse voznike naj bodo odgovorni. Vsako vozilo v prometu mora biti tehnično brezhibno. Tako kot je pomembno, da se pripnete za volanom, je pomembno tudi, da je tovor pravilno naložen in pripet. Najpogosteje so usodne kombinacije ravno utrujenost voznika, neustrezno naložen tovor, neprilagojena hitrost, prekratka varnostna razalja in tehnično neizpravna vozila. Upoštevajo naj predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, saj bodo s tem največ naredili za svojo varnost ter varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tovorno vozilo s priklopnikom prevrnilo, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili.

Policisti bodo z nadzori tovornega prometa in avtobusov nadaljevali tudi v prihodnje.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran