radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 558 klicev, od tega 168 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena hrana in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Logatcu je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen pralni stroj. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj , okoli 13. ure smo bili obveščeni o tatvini v nakupovalnem centru na Viču. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec opazoval oškodovanko, ki je dvignila denar na bankomatu, nato pa pritekel do nje in ji iztrgal torbico v katero je spravila gotovino, ter s kraja zbežal. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov materialne škode.

Opis:

  • moški srednje postave s kratkimi lasmi, oblečen je bil v temno modro jakno in temne hlače.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev osumljenca in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran