radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 153 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 49:

  • osem s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega eden o nesreči na smučišču in dva o povoženi divjadi.

Vlom:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 9. ure obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost skozi okno in si prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujša prometna prekrška:
Kranjski policisti so imeli včeraj okoli 17. ure v postopku 72-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,91 mg/l). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

alkotest 0 91

Preventiva: Policisti svetujemo, da bodite v prometu strpni, zagotavljajte primerno varnostno razdaljo, prilagodite hitrost stanju ceste, prometa in vremenskim razmeram. Za volan sedite trezni. Med vožnjo se posvetite le eni, v tistem trenutku najpomembnejši stvari - vožnji. S takimi dejanji boste pripomogli k večji varnosti v prometu. Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Gorenjski policisti so včeraj popoldne ustavili voznika in mu odredili tehtanje tovornega vozila in pri tem ugotovili, da naložen tovor presega največjo dovoljeno maso vozila 3.500 kg za več kot 2 toni oziroma 63 % (teža je bila kot 5 ton in pol) . Tovorno vozilo je bilo zaradi presežene največje dovoljene mase izločeno iz prometa. Za voznika policisti vodijo prekrškovni postopek. Predvidena kazen za tak prekršek je 1.000 evrov.

preobremenitev vozila

Preventiva: Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene mase. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Namreč vsaka dodatna obremenitev vozila pomeni tudi daljšo pot ustavljanja. Policisti bodo z nadzori tovornega prometa nadaljevali tudi v prihodnje.

Mejne zadeve:
Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 13. februarja 2024 in sta ga storila državljana Moldavije v ponedeljek, 12. februarja 2024 okoli 19. ure, na območju Preddvora, dopolnjujemo s podatkom, da sta bila privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki je za njiju odredila pripor.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran